TIPS

Handige tuintips

Op deze pagina staan allerhande handige tips en advies. Deze pagina wordt maandelijks aangevuld.

 

Tip voor de maand september:
– Zorg nog steeds voor voldoende water.
– Geef zo nodig nog voeding. Er is voeding verkrijgbaar speciaal voor het najaar/winter.
– Blijf het gazon maaien, dit groeit nog gewoon door en mag ook voeding krijgen.
– Het blad dat al gevallen is verwijderen van gazon en planten. Heb je de mogelijkheid om het blad achter in de border en onder grote struiken te laten liggen dan is dit voor de winter een mooie plek voor egels om te slapen en vogels zoeken hier naar voedsel.

 

Tip voor de maand augustus:
Veel mensen vinden water geven toch lastig en dat zie ik ook terug in de tuinen. Een makkelijk te onthouden ezelsbruggetje is:
– 20 graden 2 uur sproeien op 1 plek
– 25 graden 2.5 uur sproeien op 1 plek
– 30 graden 3 uur sproeien op 1 plek.
– Enz.
Er hoeft niet elke dag water in de tuin 3 keer per week goed water geven is voldoende. De potplanten dienen wel elke dag water te krijgen.

 

Tip voor de maand juli:
Snoei hagen. Let op: buxus en taxus kan verbranden. Snoei ook lei- en dakbomen. Pas op met platanen snoeien i.v.m. de haartjes. Voed het gazon en de border bij. Geef na het voeden ruim water om verbranding te voorkomen. Hou de border onkruidvrij. Schoffel bijvoorbeeld met warm weer, dan droogt het kleine onkruid uit.

 

Tip voor de maand juni:
Geef uw tuin langdurig water. I.p.v. elke dag 1 uur, 3x per week 2 a 3 uur. Dit resulteert in betere en diepere wortelgroei, wat weer zorgt voor sterkere planten. En geef pas water in de avond.

 

Tip voor de maand mei:
Snoei nog niet de hagen! Vogels zitten in het broedseizoen en hebben hun broedplek al uitgezocht. Wordt dit verstoord dan zijn ze gevlogen. Daarbij is het ook nog veel te vroeg om te snoeien. Behalve als overhangende takken overlast veroorzaken.